Våra Trädgårdar

Vägen ut! kooperativen driver flera olika sociala företag som har mer eller mindre trädgårdsinriktning. Att vistas i och arbeta i trädgården är läkande för både kropp och själ och utgör därmed en viktig del för våra arbetstränandes rehabilitering. Vi har två publika trädgårdar som är öppna för allmänheten året om.

Lärjeåns Kafé & Trädgårdar

Örtagård, köksträdgård och blommor – Lärjeåns trädgårdar är en plats för alla sinnen. En plats där både natur och människor får en chans att leva upp.
Trädgården drivs som permakultur, vilket bland annat innebär en helheltssyn där balansen och samspelet mellan människa och natur är det viktigaste. Det handlar också om att utgå från platsens förutsättning, att på ett ekologiskt och energieffektivt sätt arbeta med istället för emot naturen.

Ängås Trädgård

Sedan 2010 driver vi Ängås Gård – en före detta lantgård med anor från 1500-talet. Hit kan du komma och uppleva en idyllisk sommareftermiddag bland äppleträdens vita blommor. Våra hönor pickar förnöjsamt i marken, tuppen galer, bina surrar omkring och samlar nektar från blommorna. Ta en promenad i skogsträdgården, upptäck nya dofter i örtagården eller strosa omkring mellan fruktträden. Trädgården är öppen för allmänheten och alla är välkomna att när som helst besöka trädgården och följa dess utveckling.

Kajskjul 46 – Gröna Tjänster

Vi genomför såväl löpande skötsel som enstaka uppdrag för privata trädgårdar. Vi åtar oss också skötseluppdrag för bostadsföretag, bostadsrättsföreningar och offentliga miljöer. Vintertid utför vi skottning och snöröj.