Höstarbete på Lärjeåns trädgårdar

Lärjeåns trädgårdar, lite tidigare i höstas. Foto: Bengt Moberg
Lärjeåns Trädgårdar, lite tidigare i höstas. Foto: Bengt Moberg.

Fortfarande finns det möjlighet att gräva och rensa i trädgårdslanden. Örtagården skall få tillskott av marktäckare. Revsugan trivs inte så bra i Arbetshandskar behövs i trädgårdsarbetet. Foto: Isolde Bernerväxthuset och skall få flytta tillbaka till örtagården igen. Eftersom vi bara har sommarvatten har vi fått problem med att vattna de växter som är kvar i växthuset om man inte vill bära vatten i kanna från källaren. Slangkoppling från källaren prövas.

Förberedelse pågår inför julmarknaden. Vi har varit i skogen och samlat användbart material. Därefter la vi alltsammans i glycerol för att konserveras. Blandningen ses till varje dag och sex dagar senare har vi konserverade nypon, ekblad, mossa och diverse annat att göra julkransar och annat pynt av. Krokar av luffarslöjd på gästtoaletten. Foto: Isolde BernerLuffarslöjd som skall säljas på julmarknaden skall vi också göra under vintern. Tvättsvamp av luffagurka kommer  att kunna köpas. Man kan också köpa kärnor och så egna gurkor. Under förutsättning att man har ett växthus  och gott om plats, för rankorna kan växa flera meter. Det är en gurkväxt som man bör pollinera med en pensel, eftersom det kan vara svårt med insektstillgången inne i växthuset.
Det börjar att bli kallt och ruggigt men snart har vi färdiga innerväggar i trädgårdshallen och vi kan ha rummet som samlingslokal, fikarum, hantverk med mera.
Birgitta

Veta mera:
Luffarsslöjd kallas även trådslöjd eller trådtjack. Lite mer om bakgrund och vilka verktyg och material som används hittar du på  Slöjd i Skåne, Skånes hemslöjdskonsulenters hemsida.
Delar av kålen står fortfarande kvar i landet, men snart måste den in! Foto: I. BernerSer du inte vad det är? Ett blivande litet jordgubbsland, så klart! Foto: I Berner

Det börjar bli lite väl kallt i det ouppvärmda växthuset. Foto: I. BernerVattningen har blivit kämpig sedan "sommarvattnet" stängts av. Foto: I.Berner

Lämna en kommentar